El lideratge de Naomi Osaka

L’Open d’Austràlia ha coronat a Naomi Osaka reina del tennis i ha millorat la seva imatge. La jugadora japonesa ha fet doblet, perquè a més de guanyar un títol ha augmentat la seva reputació, una fita que no s’assoleix fàcilment, ja que es pot fer malbé la imatge i la reputació malgrat guanyar una competició.

Naomi Osaka «destaca per la potència dels seus cops de fons, per la intensitat del seu joc i per la seva gran capacitat per generar tirs guanyadors. Té un gran drive, un bon revés i un servei demolidor «, va escriure Toni Nadal a El País. Els especialistes aposten per ella com a successora de Serena Williams. «Era una nena quan la veia jugar, i estar ara a la pista jugant contra ella és un somni», va dir Osaka quan va coincidir amb Williams a Austràlia.

Dins de la pista, Naomi consolida el seu lideratge. A fora, també. Es declara antiracista, comparteix la filosofia de Martin Luther King sobre la no violència i porta a Kobe Bryant en el record permanentment. A totes les conferències de premsa que va oferir a Austràlia va aparèixer amb una samarreta del malaguanyat jugador de bàsquet de Los Angeles Lakers.

Osaka té els seus costums tot i que sembla més flexible que altres esportistes que segueixen una rutina al peu de la lletra. Així, abans del partit contra Serena va decidir canviar un dels seus hàbits i en lloc de prendre menjar japonès va sopar menjar grec. Al matí, es va assabentar que el seu amic Stéfanos Tsitsipas havia guanyat a Rafa Nadal, així que va pensar que era un senyal.

En un partit anterior, es va veure sorpresa per una papallona ​​que va arribar a posar-se al seu nas. Sense alterar-se gens ni mica la va prendre amb molta delicadesa, se la va endur fora de la pista i la va deixar perquè seguís volant. Va ser una imatge poètica

El sopar grec, la papallona i la camisera de Kobe, entre altres accions, ajuden a enfortir la imatge i la reputació de Naomi Osaka, esportista amb un relat consistent que va més enllà de la col·lecció de tòpics i frases fetes tan gastades.